Friday, April 28, 2017

SALAH AKU LAGI

Hey , sorry sebab dah lama tak update , busy sangat sejak habis praktikal ni , settlekan presentation , report , slide apa semua . Ni bru la free sikit sebab ade wifi πŸ˜‚ hahaha sebab aku ni suka meluahkan sorang2 secara menulis atau menaip so better aku download je terus apps blogger ni . Tak payah la nak tunggu ade laptop baru boleh buat kerja em . Haritu aku ade lah heart broken sikit tapi dah okay sebab aku gigih nak settlekan dengan dia , dia yang terlalu banyak fikir sampai akhir nya dia letupkan benda yang dia pendam . Haihh dah dah dah its over . Hal yang harini pulak pasal salah faham ke salah aku ke ntah lah . Macam ni , aku yang buka topik pasal cemburu ni sbb lepas kejadian haritu aku dapat detect la yang dia sebenarnya em boleh tahan la cemburu nya . Yela makin lama makin kita kenal siapa yang kita rapat kita sayang apa semua kan . So aku tanya la sikit pasal cemburu dia terhadap aku , then dia dah jujur apa semua aku lega la sbb itu yang aku nak 😬 okay dia tanya aku pulak , aku share la apa yang aku rasa , cara aku handle mcm mne apa semua tapi dia terasa sebab ayat aku " im a professional " πŸ˜‘ itu lah anggapan aku untuk aku handle jeles aku mcm kata2 semangat la . Dia mula spoil dengan aku . Aku dah sedaya upaya explain kat dia bukan itu maksud yang nak aku sampaikan tapi yela kalau aku terasa mesti aku tak peduli dengan apa yang orang tu explain kat aku . Em ntah la . Dia kata " yela awak je professional , saya ni tak . Awak cakap mcm tu seolah olah saya ni jeles mcm budak2 lepas ni awak nak duduk sebelah spe ke apa ikot lah " aduhh aku pon jadi tak sedap dengar ni , mmg spoil la aku . Okay aku mintak maaf percakapan aku tak hormat org atau ayat aku menyakitkan hati . Tapi tu lah aku sedih sebab apa yang nak aku sampaikan dia tak faham malah dia salah anggap . Mungkin betul org2 kata aku ni cakap atau bertindak tak fikir dulu buat kerja tak guna otak . Ye aku ni tak berguna . Ade je buat org sakit hati . Tapi tolong laa aku taknak org2 yang aku sayang jauh dari aku , dah taknak tegur mana silap aku , batas aku , tak peduli pasal aku . Bila itu terjadi maka sayang mu pada aku makin kurang . Harapan makin menjauh . Aku kesal dengan apa yang telah aku bangkitkan tadi . Benarkah ini semua salahku ? Ya ‎Ψ§Ω„Ω„ّΩ‡ُ ampunilah aku . Aku harap aku dapat perbetulkan keadaan . Jangan Engkau membenciku πŸ˜” sungguh aku kecewe , aku cuma harapkan fahaman tentang cara dan pendapat ku tapi aku mula percaya , tidak semua orang boleh terima pendapat dan cara kita 😒 termasuk org yang kita sayang . 

Tuesday, April 4, 2017

TABAH

Okay ni dah hari ketiga aku jadi penunggu ... hmm aku tak tahu nak buat apa nak rasa apa lagi , Dah 3 malam aku tewas , tidur dengan airmata . Hmm aku mula rasa macam ni sejak ISNIN 03/04/2017 02:45 AM ... Sejak tu , aku dengan dia jarang whatsapp , dia hanya chat untuk hal hal yang perlu je... Malam kedua aku masih okay macam biasa , aku pulak jenis memahami kekasih so aku ambik positive side je , malam tu dia ade tugasan nak buat nak submit dalam cidos, aku taknak la kacau dia , aku busy kan diri aku dengan main handphone dan laptop. Main twitter , instagram , kejap-kejap tengok whatsapp hmm , bukak laptop dengar lagu kat YOUTUBE ... Nak buat kerja pon malas lagi lagi kalo dah baring ... And satu bende nak cakap ni ! Aku dah berjaya bukak FB aku ! Ya allah happy nyaaa .. yelaa last aku bukak tahun 2014 ke 2015 . ni dah tahun 2017 .. aku terus tengok photo album aku , Ohmaiiii rinduuu nyaaa gambar dulu dulu HAHAHAHA gelak sakan aku sorang throwback dengan gambar sendiri ... and aku post lah satu gambar masa voka dulu masuk ig .... then ramai la mangkuk2 yang coment kat gambar tuu . hahahahaha tapi dalam masa aku tengah happy tuu tiba-tiba aku senyap , bila aku dapat  notification dari twitter " Keyo tweeted : okay coment aku tak dilayan . Kbye " aku terus bukak twitter and reply " coment apa bang " then dia balas takde ape . Hmm aku pon jadi serba salah la sbb tak tahu apa yang jadi ni . Tak lama lepas tu dia tweet lg " Aku dah delete sbb tak dilayan " Ya Allah terus mata aku panas dah berkaca ... Aku tak dapat notification pon dari ig yang keyo coment kat gambar aku , kalo lambat masuk notify pon mesti aku dah bukak coment kat ig tuu , aku scroll kot coment tu satu-satu . Tak mungkin aku tak nampak tak mungkin aku silap . Aku terus jadi sedih . Aku kalau nampak atau tahu keyo coment gambar aku laju aku reply , excited sgt mustahil aku tak layan hmm . Aku terus delete gambar tu , then malam tu stop sampai situ je . Dia pon takde chat aku takde tanya aku apa apa atau cakap apa apa , Okay esok pagi nya SELASA 04/04/2017 aku bangun dengan harapan yang lebih baik tapi takpelah , aku biarkan . Aku tak wish morning pon kat dia sampai la dia chat aku bagitahu dia nak gerak balik KELANTAN dah , Aku pon balas dengan mood yang biasa sebab taknak keruhkan keadaan lagi . Aku anggap jela dia penat lepas settlekan kerja then terus tido . Then dia chat bila dah berenti kat mana mana atau dah sampai ...Hmm malam yang ketiga adalah malam tadi . Aku faham dia penat semalam dia smpai Kelantan dengan tak makan nasi badan lenguh tak sempat rehat terus siap nak pergi hospital tengok atok dia . Malam dia chat la sekejap sebelom dia mandi . Bila dia pergi mandi hmm macam biasa dia hilang lagi , aku tahu dia tidur , Aku paksa diri aku untuk terima semua ni . Aku tak tahu la apa yang aku rasa , aku tak tahu kenapa aku nangis , aku tak tahu sama ada aku takut dengan situasi ni ke . Aku mula berfikir macam macam masa lak pelan pelan blah dari aku , ye aku tahu keyo takkan tinggalkan aku tapi hmm entah laa aku trauma ke ... Kenapa aku tiba tiba jadi salah faham dan tak memahami keyo ni , aku tak boleh sama kan situasi keyo dgn lak , aku sepatutnya masih bersyukur keyo penat penat pon masih sempat nak chat aku , aku kecewe . Aku tak tahu la mmg salah aku ke hmm . Sekarang aku rasa keyo busy dan tak banyak masa dengan aku . Malam tadi mmg terhibur and happening je kt twitter dengan keyo dengan beng tapi bila masuk whatsapp aku jadi lain jadi tak suka nak whatsapp rasa sakit dan sedih , hmmm sampai harini aku tak berkesempatan nak cakap dengan dia nak bincang dengan dia hal yang aku nak sangat tahu nak jawapan yang pasti untuk hati aku rasa lega , hmm agak agak seminggu ni aku banyak kluar kan air mata aku ke eh , emm seksa nya 3 malam yang lalu . Okay senang cita kau tak payah la berharap keyo ada dengan kau anis . Kau perlu survive hidup sendiri tanpa LELAKI . TOLONG JANGAN JADI LEMAH BILA LELAKI YANG KAU SAYANG TAKDE DENGAN KAU BILA KAU PERLUKAN DIA . Enough anis , kesian hati kau tuu , dah la hati ni sensitif mudah menangis .ADAKAH AKU PERLU TERUSKAN HARI HARI AKU MACAM BIASA DENGAN KEYO WALAUPON AKU SIMPAN PAHIT DALAM DALAM ??? T.T patut ke aku terus buat okay dengan dia walaupon sebenarnya aku tak okay , tapi demi kebaikan hubungan kita aku diamkan , bila aku dah hadamkan nnti hilang laa , aku takkan dendam dengan dia . Hahahaha dari hari isnin pagi aku mesti lapar , nak lepas kan tension , hahahaha tapi sekarang aku tak boleh la nak whtasapp keyo , bila aku chat dia mata aku berair , apa yang sedih sangat ntah aku ni ... bila la selsema tu nak hilang kalau asyik nangis ni ...